4. júna 2013

Cherry Cherry Lady

Počasie vonku besnie a ja si teraz zo všetkého najviac prajem, aby sa nám všetka veľká i malá voda vyhla. Ako na potvoru, práve v tomto čase vonkajšej nepohody začínajú dozrievať čerešne aj jahody. Bisťu, to je časovanie!
Ešte 2 dni dozadu mi dedinský prieskum spôsoboval krásne pocity. Len tak nakuknúť do záhrad a zistiť, čo dobrého sa práve rodí u susedov. Dnes chodím skôr kontrolovať vodné toky a zábava a radosť je ta preč.

Hm, sezóna v porovnaní s tým, čo sa deje okolo, mi teraz príde taká nepodstatná a malicherná.
Tak šup, aspoň sa pokochajte z ďalšej várky náladového pečenia.






Čerešňový frangipane – koláč s mandľovým krémom


Bublanina ľahká a vláčna ako pierko


Veľký čerešňový koláč z krehkého cesta s posýpkou a 2 malé frangipane

5 komentárov:

  1. Katka myslela som na vás, aká je asi u vás voda:( Dúfam všetko dobré. Časovanie...no bude dobre. U vás dozrieva ovocíčko u nás nič.Všetko pomaličky, hóóódne pomaly. Ale Pánu Bohu vďaka aj za to.
    Koláčiky máš krásne. Bublanina moja obľúbená vecička a frangipane som už dávno chcela skúsiť, počkám si na višne:)
    Prajem všetko dobré.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Adi. Frangipane vyskúšaj, ja som ho prvý raz robila pred rokom s mirabelkami. Višne budú určite dobrá voľba, lebo kyselkavé ovocie fantasticky doplní sladké cesto aj mandľový krém (polevu). Ale, naučené chute sú naučené chute, bublanina mi chutí viacej ;-)
      Voda zatiaľ dobre, akurát som bola so susedom pokukať aj vo vedľajšej dedine. Zajtra bude veľa vody, dnes zatiaľ len stúpa.

      Odstrániť
  2. No neviem, Kati, do ktorého by som sa skôr zahryzla ;-) Pri nerozhodnosti do každého :-) Krásne, krásne, krásne!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru Zuzi, keby som ich takto pokope niekde videla, tiež by som si nevedela vybrať. Ale keďže každý z koláčikov poznám ako chutí – u mňa vyhrala absolútna klasika – bublanina. Nie žeby frangipane a posýpkový neboli dobré, to nie – len bublanina je krásne nadýchaná a najviac vonia detstvom a pripomína prázdniny s babičkami.

      Odstrániť
  3. Čerešňové koláče? Tak veľa?? Dá sa odmietnuť? :) škoda, že čerešňová sezóna je tak krátka a väčšina sa, aspoň u nás doma, zlikviduje skôr ako z nich stihnem niečo vykúzliť.

    OdpovedaťOdstrániť