10. septembra 2013

Ako sa varí šťastie ...

alebo NEBLOGUJEM – zbieram, čistím, varím, balím ... DŽEMUJEM.

Kto raz skúsil vie, že jednoduchá robota to naozaj nie je. Času zhltne veľa, energie ešte viac (a to nemám na mysli tú elektrickú). Keď sa raz človek rozhodne robiť prácu poctivo a vkladať do nej srdiečko, inak to ani byť nemôže. Avšak zákon Má dať, Dal v tomto funguje priam ukážkovo, pretože na druhej strane sú priatelia, kamaráti, zákazníci, ktorí vám dajú spätnú väzbu a energiu takmer okamžite späť, čo sa mne neskutočne ráta. Keď vidím, ako pri odovzdávke mojich domácich produktov skáču ľuďom v očiach iskričky, vymeníme si spolu pár (alebo aj viac) milých slov a vidím šťastie, ktoré som im práve doniesla – je to nádherný pocit, ktorý som pri svojej starej práci nikdy nezažila.
Darmo, robiť niečo pre ľudí, konkrétnych a hmatateľných, niečo, čo má naozaj zmysel v sebe skrýva veľa – len je treba to vidieť a cítiť.

Takže drahí moji ochutnávači – ďakujem vám všetkým. Za každý jeden nákup (väčší i menší), za každé milé slovo, každú chválu, za vašu spätnú väzbu. Nech vám všetkým chutí a nech sú naše vzťahy obojstranne prospešné aj naďalej.

Pre tých, ktorí ešte neochutnali, aspoň pár fotiek z letného, ale už aj jesenného džemovania.

Pre tých, ktorí by naopak ochutnali radi – stačí mi poslať mail na info.hrncekvar@gmail.com.
Aktuálnu ponuku produktov vám veľmi rada zašlem.








4 komentáre:

  1. Máš opravdu krásnou úrodu a uvařená domácí marmeláda a džem je to nejlepší jak jí uchovat na dlouhou zimu,mňam mňam :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Soni, nie všetky plody sú z nášho gruntu, ale zato všetky sú lokálne - od susedov, farmárov či z neďalekého sadu. Radosť žiť, keď zo všadiaľ na vôkol na nás čihajú fantastické ovocíčka prevoňané miestnym slniečkom. Ťažko slovami opísať, treba zažiť, voňať, koštovať.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. nadhera Katka! krasne a inspirujuce vysledky tvojho usilia, to hruskove pyre by som mojim drobcom dopriala :)..ved snad navarim, u nas vsetko dozrieva neskor ako tam u vas dolu :) pozdravujem a kocham sa fotografiami aj popiskami produtov (na maili). drzim palce!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi pekne zo srdiečka Adi ďakujem. U nás dole už pomaličky pomaly so sezónou končíme, aj keď mne sa na záhradke stále červenajú rajčinky, kvitnú a rastú cukety / tekvice a dozrievajú posledné melóny. Prajem ti, nech ti fajnové hrušku, najlepšie Vilmošky štrngnú do nosa - z nich je výživa sladučká aj bez cukru. Pozdravujem, pa :-)

      Odstrániť