24. apríla 2018

Po medveďom cesnaku

Zdravím vás všetkých. Čas nám neúprostne letí, ale jar je v plnom prúde a my si ju nevieme vynachváliť. De fakto sme vhupli rovno do leta. Záhrada bujnie, kvety rozvoniavajú a my sme už začali aj plážovú sezónu. Tí odvážnejší z nás (Julka dievčatko) už okúsili aj miestne studené vody a bez zábran začali už aj letné vodné aktivity.

Sezóna medvedieho cesnaku je za nami, tento rok sme ho zbierali na etapy pred a po snežení, ale stihli sme prvé mladé lístočky, tak sme si spravili zásoby na celý rok.


Bylinkové maslo z medvedieho cesnaku


Suroviny:
poctivé maslo
baby medvedí cesnak
nerafinovaná soľ

Postup:
Maslo necháme pri izbovej teplote zmäknúť. Keď sa s ním dá pracovať, pridáme nasekaný medvedí cesnak, osolíme a kto chce - môže pridať aj čerstvo mleté čierne korenie. Medvedieho cesnaku aj soli pridáme na začiatok len trochu a podľa vlastnej chuti pridávame.
Ja zvyknem robievať menej slané bylinkové maslo, bez korenia a s nie príliš veľkým množstvom cesnaku, aby som ho vedela podávať aj môjmu dievčatku. Pre priateľov naopak zvyknem soli aj cesnaku pridať - podľa ich želania.






Ak máte malých či veľkých pomocníkov, zapojte ich do práce. Či už samotné zbieranie alebo príprava pre nich bude určite príjemnou aktivitou.

Okrem bylinkového masla zvyknem nasekať bylinky a jednoducho ich zamraziť.

Čo zvyknete z medvedieho cesnaku robievať vy?

3 komentáre:

  1. Ahoj Katka, ja z medvedieho censaku robievam pesto a tiež zamrazujem. Tento rok však nemám čerstvú zásobu, domíňavam pesto z min.roku. Krásny deň. Hela

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pesto je super dobrotka. Moje posledné 2 pokusy z nejakého prazvláštneho dôvodu nedopadli dobre, tak mám pestovú pauzu. Krásny deň Heli.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť