Pesto z medvedieho cesnaku
(vegan)Pripraviť si pesto z medvedieho cesnaku je hračka. Potrebujete akurát poriadny mixér (tyčový alebo sekáčik), pár základných surovín, ktoré možno nájdete aj v komore a o po pár minútach môžete mať na stole čerstvé pesto plné vitamínov a minerálov. Podávajte s cestovinami, ako pác k mäsku alebo dip k surovej či pečenej zelenine.
Suroviny:
mladé lístky medvedieho cesnaku
olivový olej
oriešky – použite skôr mäkšie druhy ako sú napr. kešu, pistácie alebo pínie
soľ
korenie – čierne korenie ako základ a ostatné koreniny podľa toho, ktoré vám vyhovujú
(nevegáni môžu pridať aj čerstvo strúhaný parmezán)
Postup:
Medvedí cesnak preberte a opláchnite. Nechajte ho poriadne odkvapkať, aby sa od vody vysušil čo najviac. Do hlbšej užšej nádoby nalejte olej, nasypte oriešky a postupne pridávajte lískty medvedieho cesnaku. Všetky suroviny pomixujte na čo najdrobnejšie. Osoľte, okoreňte. Podávajte ihneď alebo skladujte v sklenej fľaši v chladničke zaliate vrstvou oleja maximálne týždeň.
vyskusam!
OdpovedaťOdstrániťAdi, dostala si sa u vás k medvediemu cesnaku? Rastie u vás?
OdstrániťKatka ano..v ostatnych dvoch tyzdnoch otec priniesol..aj mam zasadeny v tieni pod kuchynskym oknom..uvidim, ci sa mu zapaci. Pesto som zatial neskusila ale tento vikend to vyzera nadejne,mam este zasoby v chladnicke. pozdravujem ta! :))
Odstrániťvynikajuci, ale strasne stipe ... snad to do zajtra prestane, lebo mam v plane cestoviny s pestom a mozarelkou :)
OdpovedaťOdstrániťNo áno Luci, však cesnak ;-)
OdstrániťJaj, tak pesto, čo hotové je presto, musím vyzkoušet, protože za a) pesto moje rodina miluje a za b) mám málo času a recepty, kde jde všechno raz dva jsou moje nejoblíbenější. ;-)
OdpovedaťOdstrániťSkvělé, parádní a já už se těším, až se do toho "obuju". ;-)
Přeju krásné blížící se Velikonoce.
Vivi
Vivi, pesto vyskúšané? Podarilo sa ti zohnať ešte medvedí cesnak?
Odstrániť