14. augusta 2011

O hrnčeku

Myšlienku, či začať blogovať alebo nie, som vo svojej hlave omieľala mnohokrát. Potrebovala akurát trochu pokvasiť a vyzrieť. Kým neskúsiš, nevieš, ani ja som nevedela a stále neviem.

Dnešné nedeľné ráno, kedy leto stále nevedelo, či v skutočnosti je alebo nie je, som začala tvoriť. Názov, dizajn, obsah - tí, čo blogujú, proces určite poznajú. Nesľubujem vám nič, keďže sama neviem, do čoho som v skutočnosti práve stúpila. Jedno však viem naisto už teraz - hrnčekové recepty nebudú, nijako som im doteraz neprišla na chuť. Hrnček var bude o jedle, receptoch, postrehoch z blízka i zďaleka, názoroch na stravovanie - skrátka o tom, z čoho sme živí. Preto vitajte, začneme.

9 komentárov:

  1. Jsme na tom podobně - taky jsem před pár dny začala a jsem vlastně sama zvědavá, jak blog dopadne:) držím pěsti, ať se Vám daří!;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pavlo, rovnako aj ja tebe držím palce. Hodnotiť budeme až časom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krasny blog..paci sa mi:)som rada,ze som objavila,a drzim palce,a prajem vela milych fanusikov:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem za podporu, od teba Martina si tvoju chválu veľmi cením. Najviac som však zvedavá na to, kto zo slovenskej foodblogovej scény, ak už niekto taký nie je, sa zapojí k odvážnym kuchárom a pekárom. Lebo ja ako prvú tipujem práve teba. Krásnu jeseň ti želám.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jej,dakujem Katka:)si moc mila:)no,uvidime,co nam zivot prinesie,sama som zvedava..a castokrat rozmyslam,ci by to malo pre mna rovnake caro ako teraz,ak by som to mala robit "profesionalne"..a nielen ako hobby..kto vie???pytas sa obcas samej seba aj ty taku otazku?ci v tom mas jasno?krasnu jesen aj tebe:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To Martina:
    Ja túto myšlienku otáčam z rôznych strán vo svojej hlave už dlhšie, len sa nezamýšľam nad tým, či by ma varenie/pečenie bavilo, skôr riešim, či je na Slovensku správny čas a priestor na to, aby sa človek celým srdcom a svojim bytím venoval gastronómii, pretože voči slovenskému spotrebiteľovi som veľmi skeptická. Keď vezmem do úvahy, čím sa na Slovensku ľudia kŕmia, čo im chutí, za čo sú ochotní zaplatiť, čo považujú za dobré, aké nízke sú ich očakávania a ako nerozumejú jedlu, nehovoriac o tom, že nemajú žiadne hodnoty – tak si myslím, že pokiaľ nebude trh pripravený, je to zbytočné. Hŕstka ľudí, ktorí o jedle aj uvažujú, sa určite nájde, len na nich sa biznis postaviť nedá.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Katka,ja som vlastne az teraz zistila,ze som ta zle pochopila:)ty si asi pod pojmom "odvazny pekari a kuchari ",myslela "daring bakers" ,vsak?mne to vobec nezaplo,a pochopila som to ,ze to myslis v zmysle venovat sa gastronomie profesionalne:))..takze, k "daring bakers" sa nechystam pripojit...je to zaujimavy projekt,ale nerada peciem,podla toho,co mi diktuju iny,ale radsej podla toho, na co mam prave chut:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mati,
    hej, odvážnych pekárov a kuchárov som myslela ako Daring Bakers :-) V tom máš pravdu, že je krásne robiť v kuchyni práve to, na čo má človek náladu a chuť. Ja projekt Daring Bakers beriem ako testovanie samého seba, do čoho si človek trúfne ísť a do čoho už nie. Ale aj tak, je to milý projekt, pri ktorom sa amatéri posúvajú ďalej a súťaživosť ich hecuje, aby sa vyrovnali ostatným.
    Venovať sa gastronómii profesionálne, som myslela ako venovať sa gastronómii za peniaze, ako živobytie - či už reštika, curkáreň, bistro a podobne :-) Predpokladám, že ty si to myslela tak. Bude mať Nitra milú malú cukráreň s originálnymi dobrotami? ;-) Keby áno, rozhodne prídem ochutnať.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Katka,
    ano,aj mne sa "Daring Bakers" paci,a velmi rada sledujem vsetky tie kreativne vytory,a vzdy sa aj niecomu novemu priucim..a je to podla mna vyborny projekt..len nie sity na mna..ja mam rada trosku viac slobody,a nerada som do veci nutena..tam je tusim podmienka,ze mozes vynechat tusim len nejake jednu-dve vyzvy do roka..takze ja sa budem len nadalej kochat a ucit od sikovnych clenov Daring Bakers:)...joj,a cukrarnicku by som velmi rada,ale mam to skor v rovine taketo romantickeho sna,ked vidim len tie pozitiva,ale v skutocnosti ,ani len netusim,co to vsetko obnasa..ale ved uvidime,co nam osud zamiesa do kariet:)

    OdpovedaťOdstrániť