25. septembra 2013

Len aby ich bolo dosť!

Po minuloročnej začiatočníckej sezóne v záhrade som tento rok o "pár" skúseností múdrejšia. Sledujem, pozorujem, testujem, ale gro nechávam na prírodu a samotnú záhradu – nech si sama poradí. Čokoľvek, čo sa nám urodí, som za to vďačná a teším sa každej ušľachtilej rastlinke, ktorej semiačko sa v zemi udomácni a rozhodne sa, že nás poteší. Svojimi kvetmi, plodmi, sebou samou.

Naše melóny pred rokom nás nadchli natoľko, že som sa túto sezónu rozhodla naše melónovisko rozšíriť. Už z jari som piplala odložené semiačka, siala, presádzala a s očakávaniami ešte pred 3 zmrznutými sadila do zeme viaceré melónové rastlinky. Jedinou požiadavkou môjho muža k našej tohtoročnej záhrade totiž bolo: "Len aby ich bolo dosť!" (pozn. myslel tým melónov, ostatné rastlinstvo mu bolo viacmenej jedno).


Jesenná darovačka č. 3 


Takže milí čitatelia – máme tu jesennú darovačku a jednu menšiu hádanku.
SÚŤAŽNÁ OTÁZKA ZNIE: Čo myslíte, koľko melónov sme tento rok z nášho melónového políčka pozbierali?



Aby ste to nemali priveľmi ťažké, pohybujte sa vo svojich tipoch v rozmedzí medzi 0 - 50 ks. Políčko malo necelé 3x3 m.

























































Jeden z vás, ktorý uhádne konkrétne číslo, alebo jeden z tých, ktorí budú k tomuto číslu najbližšie, bude mať možnosť vychutnať si jeden z mojich domácich bezchemických džemíkov z jesennej ponuky. Aktuálna ponuka je naozaj veľmi pútavá a pestrá, prím hrajú jesenné ovocia a musím otvorene povedať, čím je sezóna bližšie k svojmu koncu, ponúka nám to najlepšie a najsladšie zo svojej pestrej palety. Alebo je všetko inak a jednoducho jesenné ovocie je mi najviac pochuti.




Vaše tipy posielajte mailom (info.hrncekvar@gmail.com) alebo priamo do komentárov do konca mesiaca september. Výhercovi bude balíček odovzdaný osobne (BA) alebo ho zašlem poštou (takže ani mimobratislavskí alebo mimoslovenskí čitatelia tentoraz nie sú v nevýhode).

Som zvedavá na vaše tipy.

11 komentárov:

  1. Milá Katko, záleží jak velké políčko jsi nasázela, ale úrodu máš krásnou komplimenty a džem má krásnou barvu podzimu a zajísté bude výborný, měj se krásně a přeji Ti pohodový podzim plný barev a chutných plodů :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Soničko, aj som čakala, že padne táto požiadavka na zadefinovanie veľkosti políčka. Políčko malo veľkosť necelé 3x3 m. Netipneš si? Ja rada pošlem dobrotku aj tebe do IT.

      Odstrániť
  2. Ahoj, ja tippujem že 37. Btw, z Rhodosu som si priniesla septembrvy, zrely, vonavy, vnutrom zeleny cukrmelon, semienka odlozene - zaujem? Kontakt cez FB, CSA. (:Prijmne zavarackove dni /prave pacham peceny caj/, Zuzana Viktorinova

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Zuzka, už som ti napísala cez vnútornú poštu FB.
      Hmmm, pečený čaj - veľa som o ňom počula, čítala, mnohí si pochvaľujú, ale osobne som ešte nerobila, ani nechutnala.

      Odstrániť
  3. Tak a já si tipuju, že jich bylo 13 :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. podľa obrázka sa ti urodilo 5 melónov :) ale snad to nie je takáto pasca, tak tipujem 9 , mne sa ich nikdy bohviekoľko neurodilo, pre mňa by aj tých 5 bol úspech. Edit

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie nie Edit, žiaden chyták, neboj - nie sme v Mense ;-)
      Hádate teda od 5 do 50.

      Odstrániť
  5. Dobrý den, já si tipnu 18 kousků melounů

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj Kati, ja som po hlbšej úvahe na zodpovedanie Tvojej náročnej otázky aplikovala vzorec obsahujúci 3-odmocninu z vysadenej plochy, umocnila následne na tretiu, vynásobila, spriemerovala a overila skúškou správnosti - výsledok je 27, so zvyškom po delení - 1 ringlotový džem s levanduľou :)) správne? Miša

    OdpovedaťOdstrániť