2. októbra 2015

Keď prichádza víkend

... mám vždy chuť na špeciálne raňajky. Nie, že by sa mi naše raňajkové kaše už zunovali, to nie, s Julkou si ich vždy spolu ráno dávame (aj keď pri začínajúcom chodcovi je to skôr naháňačka, ako pohodové stolovanie :-). Avšak druhé raňajky si cez víkend potrebujem vychutnať. Čas čerstvo pripraveného leča z voňavej lokálnej zeleniny o pár dní už bude len nostalgickou spomienkou, tak budem znova vyhutovať, čo dobrého pripraviť. Nátierky mám veľmi rada. Pripomínajú mi detstvo. A s čerstvým tmavým chlebom a voňavými rajčinami, šťavnatou uhorkou sú veľkou dobrotou.


Tvarohovo-mrkvová nátierka 


Táto nátierka pripravená s čerstvým kôprom je osviežujúca a možno sa na posledné dni babieho leta bude hodiť.

Suroviny:
250 g tvarohu (tučného, hrudkovitého)
125 g kyslej smotany
1 väčšia mrkva
nerafinovaná soľ (napr. himalájska)
čerstvo namleté čierne korenie
čerstvý kôpor
pečivo podľa chuti
sezónna zelenina




Postup:
Mrkvu si nastrúhame na rezančeky. Pridáme k nej tvaroh, smotanu, osolíme, ochutíme korením, pridáme čerstvo nasekaný kôpor. Milovníci cesnaku môžu pridať 1 nastrúhaný alebo nasekaný strúčik cesnaku. Nátierku podávame chladenú s pečivom a sezónnou zeleninou podľa vlastnej chuti.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára