Tvarohovo-mrkvová nátierka
Táto nátierka pripravená s čerstvým kôprom je osviežujúca a možno sa na posledné dni babieho leta bude hodiť.
Suroviny:
250 g tvarohu (tučného, hrudkovitého)
125 g kyslej smotany
1 väčšia mrkva
nerafinovaná soľ (napr. himalájska)
čerstvo namleté čierne korenie
čerstvý kôpor
pečivo podľa chuti
sezónna zelenina
Postup:
Mrkvu si nastrúhame na rezančeky. Pridáme k nej tvaroh, smotanu, osolíme, ochutíme korením, pridáme čerstvo nasekaný kôpor. Milovníci cesnaku môžu pridať 1 nastrúhaný alebo nasekaný strúčik cesnaku. Nátierku podávame chladenú s pečivom a sezónnou zeleninou podľa vlastnej chuti.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára