Paradajková polievka s chlebom a bazalkou
Suroviny:
1 kg čerstvých paradajok
1 plechovka paradajok (príp. 2 plechovky rajčín)
1 stredne veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
3 PL olivového oleja extra virgin
0,5 kg striedky chleba
soľ (nerafinovaná – napr. himalájska)
čerstvá a sušená bazalka
čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
Cibuľu očistíme a na oleji orestujeme. Čerstvé paradajky oblanžírujeme (zbavíme šupky) a pridáme k cibuli spolu s paradajkami z plechovky. Osolíme, ochutíme čerstvo mletým čiernym korením a sušenoumbazalkou. Varíme 15 minút, následne pridáme striedku z chleba a varíme ďalších 10 minút. Servírujeme horúcu a pred podávaním každú porciu posypeme čerstvou bazalkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára