4. októbra 2015

Rajčiny na konci sezóny

TOP produkt našej záhradnej sezóny tento rok. Alebo skôr povedala by som, jediný zeleninový druh, ktorý sme si tento rok užili. Tých pár kúskov ostatnej zeleniny ani nerátam, i keď som vďačná za každý jeden kus, ktorý sa rozhodol tento rok u nás vyrásť. Keďže som záhradu nepolievala keď bolo najviac treba, nepestovala a nehýčkala ju, viac rastlín sa veru rozhodlo tento rok radšej ani nevyrásť. No ... aj také roky bývajú. Heslo tohto roku: budúci rok to bude lepšie! :-)



Paradajková polievka s chlebom a bazalkou


Suroviny:
1 kg čerstvých paradajok
1 plechovka paradajok (príp. 2 plechovky rajčín)
1 stredne veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
3 PL olivového oleja extra virgin
0,5 kg striedky chleba
soľ (nerafinovaná – napr. himalájska)
čerstvá a sušená bazalka
čerstvo mleté čierne korenie





Postup:
Cibuľu očistíme a na oleji orestujeme. Čerstvé paradajky oblanžírujeme (zbavíme šupky) a pridáme k cibuli spolu s paradajkami z plechovky. Osolíme, ochutíme čerstvo mletým čiernym korením a sušenoumbazalkou. Varíme 15 minút, následne pridáme striedku z chleba a varíme ďalších 10 minút. Servírujeme horúcu a pred podávaním každú porciu posypeme čerstvou bazalkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára