Tak si teda dajme nejaké jahodové inšpirácie na konci sezóny.
Jahodový koláč s posýpkou z ovsených vločiek
/8 porcií, forma s Ø 28 cm/
Suroviny:
120 g špaldovej múky
1 vajce
200 ml plnotučného bieleho jogurtu
80 g trstinového cukru
1 vanilkový cukor
štipka soli
2 PL prášku do pečiva
350 g jahôd
Na posýpku:
50 g masla
50 g trstinového cukru
50 g špaldovej múky
40 g ovsených vločiek
Postup:
Všetky suroviny na cesto zmiešame v mise. Jahody nakrájame na menšie kúsky a pripravíme si posýpku. Formu vystelieme papierom na pečenie alebo vymažeme maslom a vysypeme krupicou. Nalejeme do nej cesto, poukladáme kúsky nakrájaných jahôd a posypeme posýpkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 45-55 minút.
Nepečené jahodové mini cheesecaky
/4 porcie/Suroviny:
200 g celozrnných sušienok
250 g krémového syra
150 g kyslej smotany
60 g demerera cukru
1 vanilkový struk
1 PL citrónovej šťavy
350 g jahôd
1 PL hustého balzamika
Postup:
Krémový syr a smotanu necháme ohriať na izbovú teplotu. Zmiešame ich spolu v miske, pridáme cukor, dreň z vanilkového struku, citrónovú šťavu a vymiešame dohladka. Do pohárov ukladáme jednotlivé vrstvy rozdrvených sušienok, krémovej zmesi a plátkov jahôd. Cheesecaky dáme zachladiť a tesne pred podávaním vrch pohárov dozdobíme čerstvými jahodami a pár šplechmi hustého balzamika.
mňááááááám! :)
OdpovedaťOdstrániť