Špenátová polievka s ovsenými haluškami a jogurtom
Keby ste dostali chuť na nie úplne tradičnú špenátovku, ochutnajte.
Suroviny:
čerstvý špenát – 1 kg (prípadne mrazený)
1 stredne veľká cibuľa
hustý biely jogurt
muškátový oriešok
olivový olej
soľ
čierne korenie
Na halušky:
celozrnná ovsená múka (množstvo podľa toho, koľko pohltí 1 vajce)
1 vajce
soľ
sušený tymián
Postup:
Špenát poriadne umyjeme a zbavíme ho tuhých stoniek. Cibuľku si nakrájame na drobno a necháme na oleji opražiť do zlatista. Pridáme špenát, osolíme a zalejeme vriacou vodou. Ochutíme muškátovým orieškom a čerstvo namletým čiernym korením. Varíme približne 10 - 15 minút a násedne rozmixujeme.
Halušky si prapravíme z rozhabarkovaného vajíčka, do ktorého postupne pridávame celozrnnú ovsenú múku. Osolíme a ochutíme tymiánom. Múky použijeme toľko, koľko si vypýta vajce, aby sme získali dostatočnú hustotu. Cesto následne pretlačíme do vriacej polievky cez haluškovacie sitko. Polievku necháme ešte chvíľu prevrieť. Biely jogurt môžeme pridať pri servírovaní osobitne do každej porcie, alebo ho môžeme celý vmiešať pred podávaním do polievky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára